logo
gr en en

Πώς να πακετάρετε για μία μετακόμιση

Αναγνωρίστε αρχικά όλα τα αντικείμενα που έχετε να μεταφέρετε και ετοιμάστε μια λίστα.

Προμηθευτείτε με τα απαραίτητα:

Κολλητική ταινία

Κιβώτια

Παλιές εφημερίδες

Νάιλον περιτυλίγματος

Κοπίδι

Χάρτινη κολλητική ταινία

Μαρκαδόρος

Εργαλεία

 

Ορισμένοι  επαγγελματίες μεταφορείς μπορούν να σας προμηθεύσουν με ότι χρειάζεστε ακόμη και να αναλάβουν το πακετάρισμα.

 

Χρησιμοποιείστε μπόλικη εφημερίδα για να περιτυλίξετε εύθραυστα αντικείμενα προτού τα τοποθετήσετε στα κιβώτια.

Τα κιβώτια πρέπει να είναι γεμάτα για να μην υπάρχει χώρος να μετακινούνται μέσα τα αντικείμενα. Επίσης τα αντικείμενα που γδέρνονται δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο.

Βεβαιωθείτε πως τα κιβώτια δεν είναι πολύ ογκώδη η βαριά και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από ένα άτομο ειδικά όταν υπάρχουν σκάλες. Ο κύριος λόγος είναι ο περιορισμός πιθανότητας ατυχήματος και ζημιάς στα υπάρχοντά σας.

Χρησιμοποιήστε το νάιλον για να τυλίξετε καλά αντικείμενα ογκώδη που μπορούν εύκολα να γδαρθούν ή να λερωθούν όπως εύθραυστα έπιπλα και στρώματα.

Θυμηθείτε να αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα από τα έπιπλα σας όπως κομοδίνα , έπιπλα τηλεόρασης κτλ. Και στερεώστε μετακινούμενα μέρη (πόρτες, συρτάρια και πάτους) με χάρτινη κολλητική ταινία.

Αποσυναρμολογήστε ογκώδη έπιπλα που δεν χωράνε εύκολα από πόρτες ή ανελκυστήρα όπως τα κρεβάτια.

Αφαιρέστε τρόφιμα από το ψυγείο και στερεώστε τα συρτάρια, αποσυνδέστε από το ρεύμα και τις παροχές τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων και στερεώστε τα καλώδια με ταινία στην συσκευή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλες αποθήκευσης αναρρόφησης για να μειώσετε μέχρι και 80% τον όγκο των ρούχων και παπλωμάτων. Επίσης θα προστατευθούν από σκόνη και υγρασία μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.

Σημειώστε στα κιβώτια το τι περιέχουν ή σε ποιο χώρο πρέπει να τοποθετηθούν στο καινούριο σας σπίτι. Σημειώνετε ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ όπου χεριάζεται ιδιαίτερη προσοχή και βελάκια που να δείχνουν την κορυφή του κιβωτίου όπου υπάρχουν αντικείμενα που δεν μπορούν να γείρουν ή να τοποθετηθούν οριζόντια.

 

 

Όταν πακετάρετε τηλεοράσεις, κονσόλες, αποκωδικοποιητές κτλ. βεβαιώνεστε να τοποθετείτε με την κάθε συσκευή και τα καλώδια της. Θα γλυτώσετε αρκετό χρόνο και νεύρα στο ξεπακετάρισμα.

Μόλις είστε έτοιμοι καταγράψτε τα κιβώτια και άλλα αντικείμενα που έχετε και τηλεφωνήστε στην μεταφορική!.

 

 

Kaylana LTD